DRICKBART

Dryckerna från Högtorp gård framställs av björksav, vilda bär, blommor och örter. De är oftast kallextraherade för att bibehålla höga smaker, välbalanserade och hållbara. Nya samarbeten har utmynnat i bland annat två nya drycker Björkad must och SPRUCE Botanical Bitter.

Dryckerna från Högtorp gård framställs av björksav, vilda bär, blommor och örter. De är oftast kallextraherade för att bibehålla höga smaker, välbalanserade och hållbara. Nya samarbeten har utmynnat i bland annat två nya drycker Björkad must och Spruce Botanical Bitter.
Björklövsdricka
Björklövsdrickan har en smak av sommar. Eftersom den inte är kokt behålls fräschören i smaken. God att dricka med en isbit eller till maten. Björklöven innehåller urindrivande ämnen så drick inte för mycket om du har problem med njurarna. Spädes. 250 ml
Estnisk björksavsdryck
Syrad björksav med naturliga mjölksyrebakterier enligt gammalt estniskt recept. Läskande och lätt syrlig passar den utmärkt som måltidsdryck eller törstsläckare. Björksav har länge druckits som en stärkande och hälsobringande dryck på våren. Den innehåller bland annat C-vitamin, mineraler, antioxidanter, spårämnen och olika sockerarter t ex xylitol. Drickfärdig. 250 ml
Björkad must
Björkens härliga grönska och bitterhet och Aromaäpplets syrliga fruktighet har vi kombinerat till en läcker och oväntad smak som passar utmärkt till mat eller serverat för sig själv i ett vackert glas. Utvecklad tillsammans med Johan Sjöstedt, Pomologik.
Spruce Botanical Bitter
Är svensk natur på flaska. En exklusiv kombination av vilda växter som gran, röllika och vårbrodd från skogar och ängar, vars smaker noggrant beretts för att förstärka varandra. Att drickas som den är eller som smaksättare för att förhöja den nordiska smaken. Utvecklad tillsammans med Solveig Sommarström, Viness.