DRICKBART

Dryckerna från Högtorp gård framställs av björksav, vilda bär, blommor och örter. De är oftast kallextraherade för att bibehålla höga smaker, välbalanserade och hållbara. Nya samarbeten har utmynnat i bland annat två nya drycker Björkad must och SPRUCE Botanical Bitter.

Dryckerna från Högtorp gård framställs av björksav, vilda bär, blommor och örter. De är oftast kallextraherade för att bibehålla höga smaker, välbalanserade och hållbara. Nya samarbeten har utmynnat i bland annat två nya drycker Björkad must och Spruce Botanical Bitter.
Björklövsdricka
Björklövsdrickan har en smak av sommar. Eftersom den inte är kokt behålls fräschören i smaken. God att dricka med en isbit eller till maten. Björklöven innehåller urindrivande ämnen så drick inte för mycket om du har problem med njurarna. Spädes. 250 ml
Estnisk björksavsdryck
Syrad björksav med naturliga mjölksyrebakterier enligt gammalt estniskt recept. Läskande och lätt syrlig passar den utmärkt som måltidsdryck eller törstsläckare. Björksav har länge druckits som en stärkande och hälsobringande dryck på våren. Den innehåller bland annat C-vitamin, mineraler, antioxidanter, spårämnen och olika sockerarter t ex xylitol. Drickfärdig. 250 ml
Björkad must
Björklövens finstämda grönska och lätta beska smälter samman med syrliga äpplen till en angenäm komplex smakupplevelse med en lång, torr eftersmak. Utmärkt att dricka som den är eller som alkoholfritt alternativ till vitt eller orange vin. Utvecklad tillsammans med Johan Sjöstedt, Pomologik.