Syrat, syltat & rört
Av skogens och ängens råvaror picklar och fermenterar vi blomknoppar och bär från träd och buskar. Vi gör sylt och inläggningar till exklusiva och spännande vilda tillbehör till mat ur det nordiska köket. Vi utvecklar innovativa produkter av gamla sorters odlade bär och frukt, till exempel “svenska oliver”, de kallas pruneller.
Pruneller
En innovation som vann guld i öppna SM i Mathantverk och är helt rätt i tiden. Bortgallrade, men räddade plommonkart omvandlade till läcker delikatess. Fermenterade, picklade i en balanserad ättikslag. Pruneller har en fruktig smak, fantastiskt krispig textur utan kärna. Som tillbehör till chark, meze eller till en svensk martini. Utmärkta i en Panzanella, italiensk brödsallad. Eller att strimla och strö över en mild fiskgratäng innan servering.
120 g och 600 g
Produktblad (PDF) >
Små granskott
Skogens främsta primör, dekorativa och syrliga. Serverades på Nobelbankettens varmrätt 2018. Goda till sallad och paté av både kött och fisk. Eller att finhacka i en kall crème fraichesås till fisk. Använd gärna lagen i en salladsdressing eller till sillinläggning. Ekologiska. 120 g och 400 g
Produktblad (PDF) >
Ramslökskapris
Ramslök, wild garlic på engelska, smakar tydligt av vitlök. Vi fermenterar vildplockade frökapslar från Gotland, lägger in i vinäger. En riktig smakbomb. Använd den som salt-syrlig smakhöjare i fiskrätter, sallader och som topping. Blanda lagen med granskottsolja till en härlig dressing till gråärter eller en smakrik sallad. 120 g och 450 g.
Produktblad (PDF) >
Granbarrssylt
Granskott och lite socker kokade till en vild sylt, med smak av kåda och viss syra. Använd den till kött istället för gelé, eller grava lax med den. Den är fantastisk till salt ost, t.ex Bredsjö Hård eller Svea eller till en mild vitmögelost. Blanda den i glassmeten till egen granskottssglass. Och ringla gärna lite granskottsolja eller granskottssirap över. Ekologisk. 125 g
Produktblad (PDF) >
Fläderbärskapris
Omogna vildplockade fläderbär inlagda som kapris med havssalt och äppelcidervinäger. De har en härligt krispig textur, tydlig flädersmak med beska, sälta, syra. Goda till krämig sallad och gratäng eller som tillbehör till vit fisk. Ekologiska. 120 g och 650 g.
Rönnbärskapris
Mogna rönnbär inlagda som kapris med härligt sting, fruktig beska, sälta och syra. Goda till krämiga sallader, såser eller som tillbehör till kött och fisk. Ostron, rönnbärskapris och ciderättika är oväntat läckert och gott. Ekologiska. 75 g och 750 g.