SYRAT, SYLTAT & RÖRT

Av skogens och ängarnas råvaror picklar och fermenterar vi blomknoppar och bär från träd och buskar. Vi gör också sylt och olika inläggningar. Det blir exklusiva och spännande vilda tillbehör till mat ur det nordiska köket. Vi utvecklar även en del innovativa produkter av gamla sorters odlade bär och frukt som till exempel svenska oliver, picklade plommon.

Syltade granskott
Skogens främsta primör som passar till mycket ur det nordiska köket. Vi lägger in dem i en sötsyrlig lag som framhäver skottens egna karaktär. I den mindre förpackningen (Små granskott) är det extra små delikatesstorlekar användbara som dekoration.
60 g och  400 g
Produktblad (PDF) >
Granbarrssylt
Granbarrssylt
Granskotten får en härlig karaktär när de kokas till sylt. Tydliga toner av kåda,  mindre syra och passar med ost och kött.
125 g
Produktblad (PDF) >
Granblommor
Granblommor
Granens hanblommor ser ut som smultron längst ut på granens grenar. De doftar fruktigt, har en mild smak och torr konsistens. Inlagda pryder de sin plats på charkbrickan.
50 g
Produktblad (PDF) >
Maskrosknoppar
Maskrosknoppar
Maskrosknoppar inlagda i vinägerlag är ett läckert tillbehör till charkprodukter. Fast konsistens med sälta och syra utan beska. Delar man dem får man också fram den gula färgen.
40g och 100g
Produktblad (PDF) >
Slånbär
Slånbär
Slånbär är mycket aromatiska och utvecklar i inlagd form, en överraskande fruktig smak med sting utan beska. Ett mycket trevligt inslag på den svenska charkbrickan.
75 g och 650 g
Produktblad (PDF) >
Ramslök
Ramslök
Salta, syrliga och peppriga frökapslar av vild ramslök. En fantastisk och användbar käftsmäll i det nordiska köket. Samarbete med Grönsakshallen Sorunda. 50 g och 450 g
Produktblad (PDF) >
Rönnbär
Rönnbär
Mogna rönnbär inlagda som kapris. Härlig fruktighet med syra och sälta. 75 g och 750 g
Pruneller
Pruneller
Omogna plommon som fermenterats och picklats i en balanserad ättikslag. Plommonen har en fantastisk krispig textur utan kärna. Vann guld i öppna SM i Mathantverk 2018!
90 g och 600 g
Produktblad (PDF) >