SPRUCE

Gravad ren, kallrökt röding och smörstekta kantareller är alla signumsmaker för Sverige som vi ofta vill toppa med en smakhöjande olja. SPRUCE gran- en- och tallskottsolja är svenska primöroljor framställda av handplockade, friska gran-, en- och tallskott. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.

Den svenska barrskogen har länge varit en symbol för den rena naturen. Marken täcks av blåbärsris, mossa och lav och de äldsta träden växer sig majestätiska i flera hundra år.

Varje år skjuter späda skott, sprängfyllda av frisk smak, vilka i årtusenden nyttjats som
C-vitaminkälla om vårarna av vintertärda nordbor. Gran-, en- och tallskotten som blir till SPRUCE plockas för hand i Högtorps ekologiskt certifierade skog i Sörmland.

Genom extraktion av de smakrika skotten i en neutral, varmpressad rapsolja, skapas en njutbar, gastronomisk produkt vilken är utmärkt för högre matlagning och där smaken kommer från eteriska oljor i barren.

SPRUCE har nu också utökats med björkolja. Björkens vita stammar lyser i skymningen och de ljusgröna björklöven är härliga smaksättare i den nordiska gastronomin.

Spruce granskottsolja
SPRUCE granskottsolja
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja! Rapsolja smaksatt med gran. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp. EKOLOGISK. 100 ml, 250 ml.
Granoljan tilldelades silvermedalj i klassen Innovativt mathantverk, vid SM i Mathantverk 2013!
SPRUCE enskottsolja
SPRUCE enskottsolja
Rapsolja smaksatt med en. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp. EKOLOGISK. 100 ml, 250 ml
Produktblad (PDF) >
SPRUCE tallskottolja
SPRUCE tallskottolja
Svensk ekologisk rapsolja smaksatt med tall. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp. EKOLOGISK. 100 ml och 250 ml.
Produktblad (PDF) >
SPRUCE björkolja.
SPRUCE björkolja
Svensk ekologisk rapsolja smaksatt med björk. Den har en mjuk, fruktig smak och är ljust grön. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som fisk, skaldjur, ost, bär och svamp. Missa inte att prova kombinationen svensk buffelmozzarella, ramslökskapris och björkolja! EKOLOGISK. 100 ml och 250 ml.
Produktblad (PDF) >