SPRUCE

Gravad ren, kallrökt röding och smörstekta kantareller är alla signumsmaker för Sverige som vi ofta vill toppa med en smakhöjande olja. SPRUCE gran- och enskottsolja är svenska primöroljor framställda av handplockade, friska gran- och enskott. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.

Den svenska barrskogen har länge varit en symbol för den rena naturen. Marken täcks av blåbärsris, mossa och lav och de äldsta träden växer sig majestätiska i flera hundra år.

Varje år skjuter späda skott, sprängfyllda av frisk smak, vilka i årtusenden nyttjats som
C-vitaminkälla om vårarna av vintertärda nordbor. Gran- och enskotten som blir till SPRUCE plockas för hand i Högtorps ekologiskt certifierade skog i Sörmland.

Genom extraktion av de smakrika gran- och enskotten i en neutral, varmpressad rapsolja, skapas en njutbar, gastronomisk produkt vilken är utmärkt för högre matlagning och där smaken kommer från eteriska oljor i barren.

Spruce_granskottsolja

 

SPRUCE granskottsolja
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja! Rapsolja smaksatt med gran. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp. EKOLOGISK.
100 ml, 250 ml.

Granoljan tilldelades silvermedalj i klassen Innovativt mathantverk, vid SM i Mathantverk 2013!

 

 

Spruce_enskottsolja

SPRUCE enskottsolja
Rapsolja smaksatt med en. SPRUCE trivs bäst ihop med andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp. EKOLOGISK.
100 ml, 250 ml

 

 

 

 

NYHET! Ny finns även Spruce tallskottsolja. Ekologisk förstås. 100 ml, 250 ml