SIRAP

Sirap är naturliga syrups framställda av vilda, svenska träd, bär, örter och gräs . Naturliga smaksättare för mixologer och bartenders som vill blanda högkvalitativa cocktails med nordiska smaker. Sirap uppskattas också av många duktiga konditorer som smaksättare i bakverk eller till ost.

Granskottssirap
Granskott är en uppskattad primör från skogen. Sirap kokt på granskott får en vacker rödbrun ton och smakar friskt av röda bär och kåda. 100 ml och 300 ml
Produktblad (PDF) >
Älgörtssirap
Älgörtssirap
Älgörtens doft av sensommarkväll vid fuktängen ger en aromatisk sirap med toner av bittermandel. 100 ml och 300 ml
Produktblad (PDF) >
Vårbroddssirap
Vårbroddssirap
Den oansenliga vårbrodden har oväntat mycket smak och innehåller bland annat kumarin. Sirapen har en härlig doft och smak av kanel, vanilj och torkat hö. Brix 50%. 100 ml och 300 ml
Björksirap
Björksirap
Björkens löv doftar karakteristiskt fräscht och grönt på våren. Vi kokar en björksirap på björksav och björklöv som bevarar vårdoften. Brix 50%. 100 ml och 300 ml
Produktblad (PDF) >
Lindblomssirap
Röllikasirap
Röllikan är aromatisk och har mycket beska. Den har använts i öltillverkning, snaps och framförallt som sårläkemedel på grund av sina antiseptiska egenskaper. Sirap kokt på röllika ger en kraftig kryddigt aromatisk smak med en härlig beska. Brix 50%. 100 ml och 300 ml
LindblomssirapGatkamomillsirap
Gatkamomill är en oansenlig växt som följer människan i spåren. Den doftar oväntat av ananas och har en härligt blommig smak. Kokt till sirap gifter smakerna sig med sockret och ger en härligt aromatisk smak av ananas. Brix 50%. 100 ml och 300 ml

Tjärsirap
Vi kokar tjärsirapen på vattenextrakt av hembränd tjära. Den har en fantastisk doft och en fyllig och aromatisk lite blommig smak. Passar som glaze till grillat eller som smaksättare i drinkar. Kokas lite tjockare till ca Brix 68%.  100 ml och 300 ml
Gatkamomillsirap
Maskrossirap
Maskrosens gula blommor har en distinkt smak av honung utan bitterhet. Med syran från citroner är maskrossirapen härligt gul och välbalanserad. Passar ypperligt till att marinera Maskroskapris i eller som ersättning för flytande honung. 100 ml
KvannesirapLindblomssirap
Lind är ett av de sista träden som blommar under sommaren. Blommorna är mycket uppskattade i te och kokta till sirap ger de en härlig blommig smak. 100 ml
Libbsticka, sirapKvannesirap
Kvanne eller angelika har en säregen aromatisk doft som lyfts fram på ett fantastiskt sätt i sirapen. Använd den till glass, pannkakor, i drinkar m.m. Kvannen är en av få nordliga medicinalväxter och användes som grönsak av samerna. 100 ml
MaskrossirapLibbsticka, sirap
Libbsticka har en intressant och fyllig smak av selleri och anis. Underbar till glass, pannkakor, drinkar och i te. 100 ml