Olja

Högtorp gårds novellooljor används som kalla smaksättare i den nordiska gastronomin. Beroende på olja passar de till signumsmaker allt mellan gravad ren, kallrökt röding, smörstekta kantareller men även till smakrik ost, bär eller efterrätter. Prova dig fram!

hogtorpgranskolja.jpg

Granskottsolja

Oljan som serverades på Nobelbanketten 2019! En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja. Rapsolja smaksatt med gran. Den förhöjer smaker på andra ursprungstypiska, nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp. Utmärkt till att smaksätta majonnäs, pesto, pasta eller i marinad till fetaost. Ekologisk.100 ml, 250 ml och 1ltr.

Produktblad (PDF) >

Granoljan tilldelades silvermedalj i klassen Innovativt mathantverk, vid SM i Mathantverk 2013!

hogtorp_kjolja.jpg

Karljohanolja

En guldbelönt smakbomb som doftar och smakar färsk Karljohansvamp. Den användes av Juniorkocklandslaget vid mat-OS i Stuttgart 2020. Lyfter en svamprisotto till nya höjder, är underbar till färsk pasta och vegetarisk pizza bianco med svamp. Smaksätt crème fraîche med oljan och servera som kall sås till nykokt vit sparris eller till en nötig Brie.100 ml och 250 ml.

Produktblad (PDF) >

hogtorp_bjorkolja.jpg

Björkolja

Vackert ljusgrön med mild grönska och fruktiga toner. Förhöjer finstämda nordiska smaker som fisk, skaldjur, mild ost, bär och svamp. Missa inte kombinationen svensk buffelmozzarella, ramslökskapris och björkolja. Ekologisk.100 ml och 250 ml.

Produktblad (PDF) >

Enskottsolja

Finstämd smak av öppen hagmark, toner av gin och grönska. En syster till den prisbelönta novellooljan med gran. Förhöjer andra nordiska smaker, främst viltkött och fisk, men också utmärkt till pesto, pasta och tapas. Använd din kreativitet! Ekologisk. 100 ml och 250 ml.

Tallskottsolja

Varm skogsdoft och smak med toner av citrus. Den passar bäst ihop med andra nordiska råvaror. Vacker och god smaksättare till fisk och grönsaker som kål, linser och bönor. Utmärkt till pesto, pasta, tapas. En favorit är med tomater, i tomatsallad eller till en vegetarisk lasagne. Ekologisk. 100 ml och 250 ml.

Maskrosblomsolja

Maskrosens blommor gör oljan intensivt gul med mild och len smak av gräsighet och te. Läcker att ringla på milda ostar, i sallader eller till maskrosknopparna. Ekologisk. 100 ml och 250 ml.

Nästa
Nästa

Syrat, syltat och rört